Soita: +358 9 7552 650
Lataa esite Katso video

Vesileikkaus

Vesileikkaus on tekniikka jonka avulla voidaan tehdä kaikenlaiset leikkeet mittatarkasti ja kokonaisedullisesti koska leikatut kappaleet ovat mittatarkkoja ja jälkikäsittelyn tarve on hyvin pieni tai sitä ei ole ollenkaan. Vesileikkaus ei vahingoita leikattavan materiaalin pintaa ja soveltuu hyvin myös kappaleille joissa korkeat pintavaatimukset tai pinnassa on merkintöjä tai pinnoitteita. Leikattuihin kappaleisiin ei synny jännitteitä, lämpölaajenemista eikä leikattava pinta karkaistu. Leikkausten lisäksi pystymme tarjoamaan jatkojalostuksen valmiiksi tuotteeksi asti. Kokonaisvaltaiseen palveluumme kuuluu koneistukset, hitsaukset sekä kaikki muut perinteiset konepajan jatkojalostusmuodot. Konsernimme tytäryhtiöiden avulla voimme tarjota hyvinkin laajaa palvelua ja laajan alihankintaverkostomme avulla pystymme toimittamaan tuotteet lähes kaikilla mahdollisilla pintakäsittelyillä.

Vesileikkaus soveltuu hyvin lähes kaikille koville aineille. Leikkaamme pääasiassa metalleja kuten RST, HST, Fe, Al, Cu ja messinki ja sekä erilaiset muovit. Käytössämme on uusi, viimeisintä vesileikkaustekniikkaa edustava laitteisto jossa leikkuupöydän koko on 4000 x 2000mm. Leikkuri on varustettu kehittyneellä ohjelmistolla ja leikkauspään kompensoinnilla jolloin saamme leikkuureunoista täysin suorat kaikilla materiaalipaksuuksilla. Leikkaamme teräs ja alumiini materiaaleja aina 150mm paksuuteen asti .

Alumiini

Alumiinin leikkaus on erittäin kustannustehokasta. Alumiini on kaikilla ainepaksuuksilla nopeaa leikata. Leikkuupinnasta tulee suora ja siisti. Leikkaustarkkuus pysyy hyvin 0,5mm yleistoleranssissa. Sarjasuuruudesta riippuen voimme leikata ohuita levyjä päällekkäin joten suuremmatkaan eräkoot eivät ole ongelma. Voimme leikata myös kalvotettuja tai muuten valmiiksi pinnoitettuja levyjä pintaa vaurioittamatta.

Rst/Hst

Yli 6mm ainepaksuuksilla vesileikkaus on erinomainen leikkausmenetelmä. Yleensä laserilla tätä pidetään maksimi paksuutena rst/hst -materiaaleille. Teräksillä materiaalipaksuus voi olla jopa 150mm ja leikkauspinta on siisti, suora ja ei karkaistu. Osan käyttökohteesta/vaatimuksista riippuen ei leikkauspinta välttämättä vaadi lisätyöstöä. Ohuet levyt soveltuvat hyvin vesileikattavaksi varsinkin jos osassa on tarkkoja muotoja, seinämiä tai vastaavia. Leikkaus ei synnytä lämpöä eli osaan ei synny lämmöstä johtuvia muodonmuutoksia tai sulamista.

Kulutusteräkset

Vesileikkaus ei muuta aineen rakennetta tai lujuutta onkin oivallinen menetelmä esim. kulutusosiin joissa karkaistuminen voi olla ongelma. Vesileikatuissa kulutusosissa ei esiinny murtumia tai halkeamia kuten polttamalla tehdyissä vastaavissa ja vesileikattu osa onkin usein käytössä pitkäkestoisempi. 

Ota yhteyttä ja kysy lisää